Mi fájhat?

 

A test nagyon összetett „szerkezet” minden mindennel összefügg. Ezért képzelhető el az, hogy egy rossz tartású lábtól akár a fejünk is fájhat.

 

Fejfájás: Az elő lábon található a szem, homloküreg és az agy akupresszúrás pontja. Terhelésük túlzott esetben külön, külön is problémákat okoznak. Ha a terhelések összeadódnak, akkor nagyon komoly migrénes fejfájást tud okozni.

 

Nyakfájás: A nyaki és hátgerinc a rossz lábtartás miatt elmozdult csípő miatt fáj, mivel a   

lemerevedett lumbális gerinc átadja a hátgerinc felé a lábtól érkező összes túlterhelést.

 Ez a terhelés a leggyengébb nyaki gerincen csapódik le először.

 

Hátfájás: A következő teherviselő a hátgerinc lapocka közötti része. A lecsomósodott izmok miatt egyre nagyobb az állandó feszültség, és egyszer csak érkezik az az érzés, hogy  kinyújtóztatnánk a hátunkat mert fáj de sikertelen a próbálkozás az izmok kötöttsége miatt.

 

Derék és keresztcsont fájdalma: A helytelen lábtartás miatt a csípő minden lépésnél túlkompenzál, ezért az izmok kifáradnak, lemerevednek, és bekötnek.

A lumbális csigolya rendszert működtető izmok görcsös tartást vesznek fel és nem engedik  funkcionálisan mozogni a derekat.

 

Térd és csípő izület: A láb egyszerűbb tartási hibáit már megérzi a térd szalagrendszere. Egy kisebb kifelé lépés komoly feszültséget okoz a szalagrendszer bonyolult sokaságában és egyenesen a csípő izületi vápájába közvetíti a maradék terhelést. Az igénybevételnek megfelelően jobban, vagy kevésbé de fájni fog.

 

Minden meglévő terhelési pont a kor előre haladásával egyre gyakrabban okoz fájdalmat, vagy problémát.

Ezeken a területeken elkerülhetetlen a kopás ami viszont nem gyógyítható!

A legrosszabb időszak a csontritkulás megjelenésével veszi kezdetét, mert a kopás akár hatványozottan erősítheti a fájdalmakat.

 

 

Ne felejtsék el, hogy az egészségüket megtartani kell
és nem a romjai felett bánkódni, mert kiért élünk elsősorban?

 


2009©Zalaegerszeg. Minden jog fenntartva. Mindennemű más jellegű felhasználása engedély nélküli felhasználása a szerzői jogokat sérti.