Gyermekek kezelési lehetőségei

 

 

2-6 éves korig 

A korai szakaszban felismert problémákkal azért sokkal könnyebb hosszútávon megoldást találni, mert a probléma még csak a kialakulás szakaszában van.

A járás stabil kialakulásától számított másfél- két évvel már pontosan kialakulóban van a boltozati ív, így már korai szakaszban látható, ha valami nem a kívánalmak szerint alakul.

Ebben a szakaszban speciálisan személyre szabott gyógytorna rendszeres és hosszú távú gyakorlásával nagyon komoly eredményeket lehet elérni. Ehhez a tornához, amit betanítunk a szülőknek, lehet kombinálni több praktikus segítséget, hogy hatékonyabb legyen a program, pl; cipőn kívülről elhelyezett stimuláló hatású emelő.   

A számítógépes vizsgálatok segítségével, kontrolálni lehet az eredményeket, és ki lehet jelölni az újabb irányelveket.

 

6-17 éves korig 

Ebben a szakaszban speciálisan személyre szabott gyógytorna rendszeres és hosszú távú gyakorlásával komoly eredményeket lehet elérni, de sajnos a gyermek súlya és magassága miatt ez önmagában kevés.

Ehhez a tornához, amit betanítunk a szülőknek, kombinálni kell egy tökéletesen elkészített betéttel, hogy hatékonyabb legyen a program. A betét azért fontos ebben az esetben, mert a boltozatokat addig is tartani kell amíg az izom kellőkép megerősödik.

A számítógépes vizsgálatok segítségével, kontrolálni lehet az eredményeket, és ki lehet jelölni az újabb teendőket.

 


2009©Zalaegerszeg. Minden jog fenntartva. Mindennemű más jellegű felhasználása engedély nélküli felhasználása a szerzői jogokat sérti.