Tegyen egy lépést az egészségéért!

 

Fábián Ottó - 20/310-6859  I labaszatotto@freemail.hu  I  http://www.labaszatotto.hu

A podológia – más néven számítógépes egyedi talpbetét készítés – egy viszonylag új módszer, mellyel a helyszínen azonnal elkészült betétünkkel megőrizhetjük egészségünket illetve orvosolhatunk a már meglévő problémákat. Ezt a módszert az országban kevesen alkalmazzák.

1996-tól foglalkozom ortopédiával, 2002 óta pedig a podológia vagyis a számítógépes egyedi talpbetét készítés Dunántúlon élő képviselője vagyok.

 

Hogyan derül ki, hogy mi a problémája az adott lábnak?

Készül mindenkiről egy lábvizsgálat, ami lényegében egy komplett „futómű diagnosztika”

Ebből a talptérképből kiolvasható minden már meglévő és jövőbeli probléma is.  Minden láb más és más (akárcsak egy újlenyomat) így minden talptérkép is egyedi.

 

Miért hasznos az általam készített talpbetét?

Ennek a talpbetétnek a legfőbb jellemzője, hogy megakadályozza a boka abnormális túlterhelését, valamint kiküszöböli a láb instabilitását.

Visszaadja a dinamikus járást, harmóniát teremt a rengeteg csont és izület között mivel megszünteti a statikai hibák nagy részét, és együtt mozog a lábbal minden pillanatban kiegészítve ezzel a hiányosságait.

Nagyon fontos megemlíteni, hogy kis helyet vesz el a cipőből, és szinte bármilyen lábbelibe behelyezhető. 

 

Kinek ajánlott az ilyen lábbetét?

Gyakorlatilag hasznos lehet mindenkinek. A mozgásszervi problémák esetében azt mondhatom, hogy 99%-ban segíteni tud ez a speciális betét. Természetesen érdemes megelőzni a problémát. Gondoljunk például az álló munkát végző embertársainkra. Az ő esetükben különösen terhelődik a láb és a gerinc. Ha még nem is alakult ki semmiféle probléma ajánlott személyre szabott talpbetétet használni legalább akkor amikor dolgozik, mivel hiába jó még a lába az állandó túlterhelődéstől mindenképp megbetegedik ha nem óvjuk meg. Még az ülő munkát végző emberek számára is hasznos lehet. Emellett fontos megemlíteni, hogy a cukorbetegségben szenvedőknek is nagyon fontos, mert itt fokozottan kivan téve a láb egy bizonyos speciális problémának. Gyermekeknél is fontos 2 éves kortól figyelemmel kísérni a láb fejlődését és NEM betéttel, hanem alternatív módszerekkel segíteni a helyes irányba terelni a kicsik izomzatnak a fejlődését. Ha 5 éves korig nem sikerült, akkor még mindig lehet kombinálni betéthordással.

 

Hogyan lehet hozzánk eljutni?

Vendéget csak előzetes bejelentkezés után fogadok. Így nincs várakozás és elvesztegetett idő. Mindenkinek személyes kartont nyitunk, és természetesen megbeszéljük, hogy mik az adott lehetőségek. Kiderítjük, hogy mi okozta a problémát és segítünk ezt megoldani. A podológia mellett a szalonban speciális pedikűrrel is foglalkozunk, így ha valakinek erre is szüksége van, egy helyre kell csak jönnie.

 

Meddig kell hordani egy ilyen speciális betétet?

Ez teljesen egyénfüggő. Addig foglalkozok egy pácienssel, amíg a lehető legjobban lesz. Az egyéni állapottól függ, hogy milyen gyakran kell visszajönnie, és az, hogy szükség van-e újabb betétre. Ha pedig arra van szükség akkor szakorvoshoz vagy gyógy masszőrhöz is elirányítom a hozzám ellátogató pácienseket.

 

Hogyan lehet bejelentkezni a szalonba?

A legegyszerűbb, ha a vendég telefonon jelentkezik be, és így egyeztetünk időpontot.


2009©Zalaegerszeg. Minden jog fenntartva. Mindennemű más jellegű felhasználása engedély nélküli felhasználása a szerzői jogokat sérti.